Det skal du bruge
- 4 1/2 dl lys sirup
- 300 g smør (stuetemperatur)
- 4 1/2 dl melis
- 1 æg
- 4 tsk malede nelliker
- 6 tsk malet kanel
- 4 tsk malet ingefær
- 4 tsk stødt kardemomme
- 13 - 15 dl hvedemel(dejen skal være blød)
Kog siruppen kort op, køl den lidt ned før du tilsætter smør, sukker, æg og krydderier. Tilsæt melet, gem lidt mel til udrulningen af dejen. Rør grundigt og stil dejen svalt til næste dag.
Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen tyndt ud på et stykke bagepapir og stik brunkagerne ud. Bag kagerne i ca 6-8 minutter.
Opbevar kagerne i smukke gamle dåser.
Nu må jeg smile.... Kageforme som vandkander, så bliver det da ikke mere jul for en haveelsker... :)
SvarSletVi ønsker dig en dejlig have jul !
Slet