fredag den 6. december 2013

DECEMBER, Køkkenet


Brunkager (ca 350 små,175 store eller 5 små huse)


Det skal du bruge
  • 4 1/2 dl lys sirup
  • 300 g smør (stuetemperatur)
  • 4 1/2 dl melis
  • 1 æg
  • 4 tsk malede nelliker
  • 6 tsk  malet kanel
  • 4 tsk  malet ingefær
  • 4 tsk  stødt kardemomme
  • 13 - 15 dl hvedemel(dejen skal være blød)
Sådan gør du
Kog siruppen kort op, køl den lidt ned før du tilsætter smør, sukker, æg og  krydderier. Tilsæt melet, gem lidt mel til udrulningen af dejen. Rør grundigt og stil dejen svalt til næste dag.


Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen tyndt ud på et stykke bagepapir og stik brunkagerne ud. Bag kagerne i ca 6-8 minutter.




Opbevar kagerne i smukke gamle dåser.

2 kommentarer:

  1. Nu må jeg smile.... Kageforme som vandkander, så bliver det da ikke mere jul for en haveelsker... :)

    SvarSlet