Kvædegelé og Kvædesirup
Gik på en sti med en veninde og nød den fantastiske efterårs sol. Da jeg pludselig stoppede og udbrød -Ja men det er jo et Kvædetræ! Vi blev vildt glade og plukkede favnen fuld. Vi bestemte, at vi en dag skulle lave kvædegelé! Jeg har altid syntes at kvæder er så exotiske, de er ikke så nemme at få fat i! og de dufter fantastisk.
Forresten! Har fået mit eget kvædetræ (Pærekvæde Vranja) for to år siden, men har ikke fået nogen frugt? Så jeg venter tålmodigt!
Det skal du bruge
Skær kvæderne i småstykker(kærnehus og det hele) hæld vand over, og kog dem fuldstændigt ud til mos. Lad dem dryppe af, så saften løber ned i gryden igen og kog saften næste dag med 750 g sukker pr 1 liter saft. Koges til saften bliver stiv. Skum grundigt undervejs. Kom geléen på skoldede glas, lad dem køle af under et viskestykke, luk glassene og stil dem køligt.
Såfremt du ikke ønsker så meget gelé, kan du bare tage nogle dl væk. Kog det længe, så det bliver en tyk sirup. Ja, nemmere bliver det ikke!
Ja så har vi 2 kg Kvæder til kvædegele ! |
Gik på en sti med en veninde og nød den fantastiske efterårs sol. Da jeg pludselig stoppede og udbrød -Ja men det er jo et Kvædetræ! Vi blev vildt glade og plukkede favnen fuld. Vi bestemte, at vi en dag skulle lave kvædegelé! Jeg har altid syntes at kvæder er så exotiske, de er ikke så nemme at få fat i! og de dufter fantastisk.
Forresten! Har fået mit eget kvædetræ (Pærekvæde Vranja) for to år siden, men har ikke fået nogen frugt? Så jeg venter tålmodigt!
Kvædegeléen får en smuk dyb rød farve |
Det skal du bruge
- 2 kg Kvæder
- sukker
Skær kvæderne i småstykker(kærnehus og det hele) hæld vand over, og kog dem fuldstændigt ud til mos. Lad dem dryppe af, så saften løber ned i gryden igen og kog saften næste dag med 750 g sukker pr 1 liter saft. Koges til saften bliver stiv. Skum grundigt undervejs. Kom geléen på skoldede glas, lad dem køle af under et viskestykke, luk glassene og stil dem køligt.
Såfremt du ikke ønsker så meget gelé, kan du bare tage nogle dl væk. Kog det længe, så det bliver en tyk sirup. Ja, nemmere bliver det ikke!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar