TIPS! Pil løg under koldt vand. Lad vandet løbe, så undgår du, at øjnene løber i vand, når du skærer løget ud. Har du løg liggende, blir de hurtigt bløde og begynder at spire. Det forhindrer du ved at pakke hvert løg ind i et stykke folie. Opbevar løgene i køleskab eller andet køligt sted.
Løgtærte
Det skal du bruge
DEJ
FYLD
Smørret smuldres i melet. Salt og vand tilsættes, og dejen æltes let sammen.(jeg gør dette i en plastpose!)Dejen hviler i køleskab ca. 1 time.
Løgene pilles ,skæres i tynde skiver. Svitses i smørret sammen med karry. Skru ned for varmen, og damp løgene møre under låg. Æg, fløde og salt piskes sammmen. Dejen udrulles og en tærte-eller lagkageform beklædes. Forbages ca. 10 min. ved 200 grader. Løgene fordeles på bunden, og æggemassen hældes over. Bages ved 225 grader, på midterste rille i 15-20 min.
Løgtærte
Det skal du bruge
DEJ
- 175 g hvedemel
- 100 g smør
- 1/2 tsk salt
FYLD
- ca 500 g løg
- 20 g smør
- 1 tsk karry
- 2 æg
- 2 dl fløde
- 1 tsk salt
Smørret smuldres i melet. Salt og vand tilsættes, og dejen æltes let sammen.(jeg gør dette i en plastpose!)Dejen hviler i køleskab ca. 1 time.
Løgene pilles ,skæres i tynde skiver. Svitses i smørret sammen med karry. Skru ned for varmen, og damp løgene møre under låg. Æg, fløde og salt piskes sammmen. Dejen udrulles og en tærte-eller lagkageform beklædes. Forbages ca. 10 min. ved 200 grader. Løgene fordeles på bunden, og æggemassen hældes over. Bages ved 225 grader, på midterste rille i 15-20 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar