onsdag den 16. oktober 2013

OKTOBER, Køkkenet

TIPS! Pil løg under koldt vand. Lad vandet løbe, så undgår du, at øjnene løber i vand, når du skærer løget ud. Har du løg liggende, blir de hurtigt bløde og begynder at spire. Det forhindrer du ved at pakke hvert løg ind i et stykke folie. Opbevar løgene i køleskab eller andet køligt sted.

Løgtærte

Det skal du bruge

DEJ
  • 175 g hvedemel 
  • 100 g smør
  • 1/2 tsk salt

FYLD
  • ca 500 g løg
  • 20 g smør
  • 1 tsk karry
  • 2 æg
  • 2 dl fløde
  • 1 tsk salt
Sådan gør du
Smørret smuldres i melet. Salt og vand tilsættes, og dejen æltes let sammen.(jeg gør dette i en plastpose!)Dejen hviler i køleskab ca. 1 time.

Løgene pilles ,skæres i tynde skiver. Svitses i smørret sammen med karry. Skru ned for varmen, og damp løgene møre under låg. Æg, fløde og salt piskes sammmen. Dejen udrulles og en tærte-eller lagkageform beklædes. Forbages  ca. 10 min. ved 200 grader. Løgene fordeles på bunden, og æggemassen hældes over. Bages ved 225 grader, på midterste rille i 15-20 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar