tirsdag den 25. februar 2014

FEBRUAR, Genbrug

Du ved vel, at du kan bruge din aske fra pejsen i haven?

Aske fra både løv- og nåletræ er udmærket gødning. Træaske indeholder ca. 7 % kalium samt 1,5 % fosfor, dvs. omkring halvt så meget gødning som en egentlig kunstgødning (Nitrophoska) - dog uden kvælstof. Desuden indeholder det en hel del kalk, omkring 50 % af hvad en egentlig jordbrugskalk indeholder. Så det er skrappe sager, der skal bruges med omtanke.Tænk at det er som salt til din mad! Forskellen fra træart til træart er uden praktisk betydning.

Det skal tilføres som et tyndt lag, jeg gør det, når det regner, så ser man ikke det grå støv.
Men jeg bruger det ikke i min køkkenhave.
Jeg har også læst, at man kan strø aske rundt om en plante, så planten ikke får besøg af  dræbersnegle. Dette har jeg ikke prøvet, men det skal testes nu! 

5 kommentarer:

 1. Jeg har erfaret at på flisegangene, hvor myrerne graver huller jeg ikke vil have, at når jeg hælder lidt aske fra grillen på og fordeler i hullerne og lidt sand ovenpå og vupti forsvinder myrerne som dug for solen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skall jeg prøve! Tack Bente.
   Have a Sunny Day!

   Slet
 2. Gode råd som tas imot med takk :-)

  SvarSlet
 3. Mina pioner får en näva av vedaskan från spisen inomhus. Annars är jag lite tveksam till att använda särskilt mycket aska i trädgården. Askan innehåller tungmetaller så som
  kadmium: medelvärde 2,1mg/kg - gränsvärde 0,75 . Då bör maxgiva av aska vara 36 gram per kvm /år.
  Men allt man tillför som gödsel i trädgården innehåller tungmetaller....det är som att välja välja mellan pest och pest . /Anja

  SvarSlet
 4. Ja vi lägger aska på hallonen,rosorna & syrenhäcken.
  KRAM från mig!

  SvarSlet