fredag den 7. februar 2014

FEBRUAR, Køkkenet


CITRUSMARMELADE
Det skal du bruge til to mellem glas
  • 1,5 kg u sprøjtede citrusfrugter(Vi har anvendt 3 store appelsiner og 3 citroner)
  • 7 dl sukker
  • 5 dl vand

Sådan gør du
Skær citrusfrugterne i 4 både, og skær disse i tynde skiver. læg kernerne til side, de indeholder pektin, som giver en fin smag og konsistens. Læg kernerne i f.eks. en tepose. Kom citrusfrugterne, kernerne og vandet op i en gryde og kog blandingen i ca. 45 minutter med låg på.
Rør sukkeret i og kog blandingen yderligere 1 time uden låg. Rør af og til. 
TIPS, check konsistensen ved at tage lidt af marmeladen op på en tallerken og træk en ske igennem, hvis marmeladen ikke løber sammen er den færdig.
Husk at fjerne kernerne, og fyld marmeladen på rengjorte glas.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar