torsdag den 13. februar 2014

FEBRUAR, Køkkenet

Avocado, quinoa og bønnesalat

En enkel salat til søndagsfrokosten, server den med groft brød.

Det skal du bruge
  • 500 g bønner(frosne kan anvendes)
  • 200 g quinoa
  • 2 citroner
  • 3 avocado, skåret i skiver
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 200 g radiser, halverede
  • 100 g rucola salat
  • 50 g basilikum eller spirer
  • 75 ml oliven olie
  • lidt tørret chili
  • salt og peber
Sådan gør du

Kog quinoaen i rigeligt vand i ca 10 minutter, og lad herefter quinoaen dryppe/tørre  i en si.
Giv bønnerne et kort opkog, og kom dem med det samme op i en si, og hæld koldt vand på og lad den 
dryppe godt af.

Pil citronerne, så du fjerner skallen og den hvide hinde. Hold citronen over en stor salatskål mens du skærer fileter af citronen ved at lade membranerne blive siddende i skallen (se billedet). Pres saften af citronskallerne ned i salatskålen. Kom de øvrige ingredienser i, tilsæt dressingen og bland meget forsigtigt rundt. Smag til med salt og peber hvis nødvendigt. Pynt med lidt ekstra basilikum.

PS. Husk at det er Valentinsdag i morgen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar