Dyrk din egne herlige spirer
På en uges tid kan du dyrke de lækreste spirer frem, lige til at anvende i dine salater og sandwich. Spirer er fulde af vitaminer, mineraler, proteiner og antioxidanter. Spirer indeholder desuden plantefibre og meget væske, som er godt for fordøjelsen.
Jeg synes de hjemmedyrkede spirer smager meget friskere end dem jeg køber i supermarkedet. Der findes et utroligt udvalg lige fra de traditionelle lucernespirer, til rucula, basilikum og ærtespirer.
Det skal du bruge
Kom en håndfuld frø op i en sigte og skyl frøene grundigt. Hæld herefter de afdryppede frø op i et syltetøjsglas, og dæk glasset med et stykke gaze og en elastik. De næste ca 7 dage skylles spirene 2 gange om dagen i en sigte og hældes tilbage på glasset. Det er en god ide at dyrke 2-3 slags spirer samtidig, fordi spirerne smager og ser meget forskellige ud.
Jeg synes de hjemmedyrkede spirer smager meget friskere end dem jeg køber i supermarkedet. Der findes et utroligt udvalg lige fra de traditionelle lucernespirer, til rucula, basilikum og ærtespirer.
Det skal du bruge
- Et brev spirer(kan købes på planteskoler)
- Et syltetøjsglas
- et lille stykke gaze
- En elastik
Kom en håndfuld frø op i en sigte og skyl frøene grundigt. Hæld herefter de afdryppede frø op i et syltetøjsglas, og dæk glasset med et stykke gaze og en elastik. De næste ca 7 dage skylles spirene 2 gange om dagen i en sigte og hældes tilbage på glasset. Det er en god ide at dyrke 2-3 slags spirer samtidig, fordi spirerne smager og ser meget forskellige ud.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar