søndag den 4. maj 2014

MAJ, Køkkenet

Tre lækre flødeboller velbekommen!
Prøv at lave dine egne flødeboller
Det skal du bruge

Blanding 1
  • 200ml vand
  • 400g sukker
  • 10g glocose sirup
  • 2 fingerspidser citronsyre

Blanding 2
  • 200g æggehvide
  • 15g æggehvidepulver
  • Korn af en vanilie stang

Marcipan
Mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du
Rul marcipanen ud mellem 2 styker bagerpapir til en tykkelse på ca 2-3 mm, og udstik nu flødebollebundene med f.eks. et portvinsglas.
Kom alle ingredienserne til blanding 1 op i en gryde og opvarmblandingen uden at røre rundt til 117 grader.
I mens kommes æggehvider og æggehvidepulver og vanilje kornene op i en røremaskine og pisk æggehviderne stive.
Kom blanding 1 op i blanding 2 og lad røremaskinen kører ca 5 minutter. Kom blandingen op i en tyl pose, og sprøjt flødebolleblandingen på marcipanen i toppe, som på fotoet.
Temperer chokoladen på almindelig vis i en skål. Læg en flødebolle op i chokoladen og vend flødebollen rundt, indtil den er dækket helt af chokolade. Løft den forsigtigt op med to gafler og sæt den til tørre på en bagepapir.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar