Tre lækre flødeboller velbekommen!
Prøv at lave dine egne flødeboller
Det skal du bruge
Blanding 1
- 200ml vand
- 400g sukker
- 10g glocose sirup
- 2 fingerspidser citronsyre
Blanding 2
- 200g æggehvide
- 15g æggehvidepulver
- Korn af en vanilie stang
Marcipan
Mørk chokolade til overtræk
Sådan gør du
Rul marcipanen ud mellem 2 styker bagerpapir til en tykkelse på ca 2-3 mm, og udstik nu flødebollebundene med f.eks. et portvinsglas.
Kom alle ingredienserne til blanding 1 op i en gryde og opvarmblandingen uden at røre rundt til 117 grader.
I mens kommes æggehvider og æggehvidepulver og vanilje kornene op i en røremaskine og pisk æggehviderne stive.
Kom blanding 1 op i blanding 2 og lad røremaskinen kører ca 5 minutter. Kom blandingen op i en tyl pose, og sprøjt flødebolleblandingen på marcipanen i toppe, som på fotoet.
Temperer chokoladen på almindelig vis i en skål. Læg en flødebolle op i chokoladen og vend flødebollen rundt, indtil den er dækket helt af chokolade. Løft den forsigtigt op med to gafler og sæt den til tørre på en bagepapir.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar