torsdag den 2. oktober 2014

OKTOBER, Haven

tør krydderier til vinteren

Det er nu krydderurterne skal høstes og tørres, så de er klar til at blive brugt i alle vinterretterne. Prøv at tørre dine egne krydderurter. Du vil få glas fyldt med aromatisk smag, som højest sandsynligt er bedre, end krydderierne du måske har haft stående på krydderihylden i årevis. Læs mer om at lave bouquet garni.

De kan enten hænges til tørre på gammeldags vis, eller de kan tørres på få minutter i mikrobølgeovn.


Sådan gør du
Vær sikker på dine krydderurter er rene, ryst dem, skyl dem i vand og læg dem til tørre på et viskestykke. Fjern herefter misfarvede gule og brune blade. Når de er helt tørre, skal bladene plukkes af stilkene, og kommes på en tallerken dækket med køkkenrulle. Læg også et stykke køkkenrulle over krydderurterne før de sættes ind i mikrobølgeovnen og bages 1 minut ved høj varme. Hvis ikke urterne er blevet helt tørre, bages de yderligere 30 sekunder. Opbevar de tørrede krydderurter i tætsluttende glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar