fredag den 5. december 2014

DECEMBER, Køkkenet

En varm suppe til mange gæster!
Jeg anbefaler at lave en dobbelt eller trippel portion.

Det skal du bruge

  • 1 liter vand
  • 500 g græskar
  • 2 store rødløg
  • 1 rød peber
  • 200 g selleri
  • 1 persillerod
  • 1 dl hvidvin
  • urtesalt/bouillon
  • 1 fed hvidløg
  • ingefær
  • lidt chillie
  • 1 spsk olivenolie



Farven er fantastisk og duften fejler heller ikke noget.
Sådan gør du
Skræl græskar og persilleroden. Skær disse samt den røde peber og sellerien i store terninger, som kommes op i en plasticpose sammen med 1 spsk olivenolie og det pressede hvidløg. Bland posens indhold  godt. Indholdet hældes ud på en bageplade med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen på 200 grade, og rist grøntsagerne i ca 20 minutter.
I mens snittes løgene fint, og steges gyldne i en stor gryde. Tilsæt chillie, urtesaltet og hvidvinen, lad blandingen koge et par minutter. Når grøntsagerne er ristet færdige, kommes disse op i gryden sammen med 1 liter vand og koges ca 30 minutter. Blend suppen og smag til med salt og peber.
Til græskarsuppen serverer jeg groftbrød og eventuelt lidt italiensk pølse.


Vi drypper lidt græskarolie på suppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar