mandag den 15. december 2014

DECEMBER, Tips

KNÆKBRØD, 
herlig at spise med en god skive ost eller spegepølse


Det skal du bruge

Fordej:
  • 5 dl lun mælk
  • 3 spsk honning
  • 25g gær
  • 200 g/4 dl rugmel
  • 50 g/ 1 dl hvedemel
Dej:
  • 10 g/1 dl hvedemel
  • 500 g/ 10 dl rugmel
  • 100 g/ 2 dl hvedemel
  • blåbirkes eller solsikkekerner


Sådan gør du
Lav først fordejen. Honning og gær røres ud i den lunkne vand, hvorefter melet tilsættes. Lad dejen stå i 40 minutter.
Bland herefter salt, rugmel og sidst hvedemelet i fordejen.  Drys lidt mel på køkkenbordet og læg dejen her. Sæt ovnen på 220 grader. Rul dejen tyndt ud i ønsket størrelser og faconer. Pres til sidst dejen ned i enten birkes eller solsikkekerner, før de lægges på bageplader med bagepair. Knækbrødene skal hæve i 20 minutter. 
Bag først knækbrødene i 5 minutter på 220 grade, sænk derefter temperaturen til 180 grader og bag knækbrødene yderligere ca 8-10 minutter.
Opbevares i en tætsluttende dåse. Hvis knækbrødene bliver bløde, kan de tørres i ovnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar