tirsdag den 13. januar 2015

JANUAR, Køkkenet

Forny dit køkken med det ægyptisk krydderi dukkah.
Start det nye år med et nyt krydderi i dit køkken. Dukkah kan bruges til mange ting. Jeg bruger det blandt andet til at vende kyllingebryst, lammekød og krebinetter i før jeg steger eller griller dem.


Det skal du bruge

  • 1/4 dl pinjekerner, fint hakket
  • 1/2 dl hasselnødder fint hakket
  • 1/4 dl fint hakkede solsikkefrø
  • 3/4 dl sesamfrø
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk malet spidskommen
  • 1/2 tsk salt
Sådan gør du
Kom hasselnødder, pinjekerner og koriandfrø op på en stor pande, og rist dem ved medium varme indtil blandingen begynder at få farve. Tilsæt sesamfrøene og fortsæt med at riste til blandingen er gylden brun. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland grundigt. Opbevar dukkah blandingen i et glas med tætsluttende låg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar