onsdag den 12. juni 2013

JUNI, Gratis lækkerier fra naturen

HybenroseRosa rugosa



En aften tog jeg og en veninde en tur til stranden. Det først som slog os var duften af Hybenrose og de flotte intensive lyserøde farver.Jeg kan ikke forstå den kritik den har! For den er så brugbar til alt muligt. Her skal du få nogle tips! jeg kommer tilbage når vi gør hyben-æblekompot i august.


Hybenrose krans på din dør, hvilken velkomst!
Hybenrose krans

Hvad skal du bruge
  • Kraftig ståltråd
  • Hybenrose knobe(mange)
Sådan gør du
Træd ståltråden igennem den nederste delen af knoppen og bliv ved til du har den størrelse du vil have.

Hybenrose sirup

Hvad skal du bruge
  • 200 g sukker
  • 2 spsk. cidereddike
  • 3 dl vand
  • 10 usprøjtede Hybenrosenhoveder
Sådan gør du
Kom sukker,cidereddikke og vand i en gryde, bring det i kog.
Når sukkerlaget koger, tilsæt rosenblade og tag gryden af varmen.
Hæld den varme sirup på et rent patentglas, og lad sirupen trække i 12 timer inden brug.
TIPS! Om du ønsker en tykkere sirup skal du lade den koge i lidt længere tid, inden du tilsætter rosenbladene.

En flot værtindegave, og det er næsten gratis!
Hybenrose eddike

Hvad skal du bruge
  • 30 hybenroser
  • 3 dl lys eddike(cider-, æble- eller hvidvinseddike)
Sådan gør du
pluk kronbladene af hybenroserne og put dem ned i en flaske.
Hæld eddike over kronbladene og lad dem trække i minimum 3 dage, inden du begynder at bruge af eddiken.
Fungerer fint i dressinger, marinader, stegt kød, fjerkræ og grillet fisk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar