Lige nu bugner min køkkenhave med rababer, så vi har haft travlt i køkkenet med at tilberede diverse rababer retter. I dag har vi bagt rababertærte.
Emily´s Rababertærte (til 8 personer)
Det skal du bruge
Mørdej:
Rababer kompot:
Mandelmasse:
I mens dejen er i køleskabet, forer du en bradpande med bagepapir. Her i fordeles rababer stykkerne som blandes med florsukkeret. Blandingen bages ca 25 min i ovnen ved 180 grader.
Mandelmassen laves ved at du rører mandelmelet med flormelis og æggehviden.
Mørdejen tages ud af køleskabet, rulles tyndt ud og lyftes forsigtig over i tærteformen. Prik dejen med en gaffel før tærten bages ca 15-20 min ved 180 gader. Tærtebunden skal kun være svagt lysebrun når du tager den ud af ovnen.
Tilsidst fordeles mandelmassen jævnt over tærtebunden, og her ovenpå lægger du rabarkompotten. Øverst laver du et gitter af den resterende dej. Bag tærten ca 30-35 min ved 180 grader.
Nyd tærten lun med kold flødeskum.
Emily´s Rababertærte (til 8 personer)
Det skal du bruge
Mørdej:
- 150 g koldt smør
- 4 dl hvedemel
- 1/2 dl flormelis
- 1 æg
- korn fra 1 vaniliestang
Rababer kompot:
- 20 rababerstilke rengjorte og skåret i stykker på ca 3 cm
- 75 flormelis
Mandelmasse:
- 100 g mandler malet til groft mandelmel
- 1 dl flormelis
- 1 æggehvide
I mens dejen er i køleskabet, forer du en bradpande med bagepapir. Her i fordeles rababer stykkerne som blandes med florsukkeret. Blandingen bages ca 25 min i ovnen ved 180 grader.
Mandelmassen laves ved at du rører mandelmelet med flormelis og æggehviden.
Mørdejen tages ud af køleskabet, rulles tyndt ud og lyftes forsigtig over i tærteformen. Prik dejen med en gaffel før tærten bages ca 15-20 min ved 180 gader. Tærtebunden skal kun være svagt lysebrun når du tager den ud af ovnen.
Tilsidst fordeles mandelmassen jævnt over tærtebunden, og her ovenpå lægger du rabarkompotten. Øverst laver du et gitter af den resterende dej. Bag tærten ca 30-35 min ved 180 grader.
Nyd tærten lun med kold flødeskum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar