Regnvejrskager
Det skal du bruge
1 portion mørdej (se blogindlæg fra den 24 juni)
Glasyr
Sådan gør du
Tag dejen ud af køleskabet en time før du skal bruge den. Tænd ovnen på 175 grader. Rul dejen
tyndt ud og stik småkagerne ud med bageforme eller f.eks. et portvinsglas. Læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagerne 5-8 minutter, indtil de er lysebrune.
Mens småkagerne køler af, røres flormelis med en lille smule varmt vand til det bliver til en tyk glasur. Tilsæt evt. lidt fruktfarve og pynt småkagerne. Når glasuren er tørret helt, komes de op i en dåse med tætsluttende låg.
På denne her årstid har vi en tradition med at bage regnvejrskager, når vejret er til det og tiden tillader det. Vi laver dobbelt eller trippel portion af dejen og fryser den ned i mindre pakker.
1 portion mørdej (se blogindlæg fra den 24 juni)
Glasyr
- 50 g puddersukker
- Varmt vand
- Evt frugtfarve
Sådan gør du
Tag dejen ud af køleskabet en time før du skal bruge den. Tænd ovnen på 175 grader. Rul dejen
tyndt ud og stik småkagerne ud med bageforme eller f.eks. et portvinsglas. Læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagerne 5-8 minutter, indtil de er lysebrune.
Mens småkagerne køler af, røres flormelis med en lille smule varmt vand til det bliver til en tyk glasur. Tilsæt evt. lidt fruktfarve og pynt småkagerne. Når glasuren er tørret helt, komes de op i en dåse med tætsluttende låg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar