søndag den 26. januar 2014

JANUAR, Hvor tager vi hen

Villa Reale

Sidste år i maj tog to veninder og jeg på en inspirationstur til Italien. Vi fløj til Pisa, hvor vi lejede en bil for at køre rundt og se på haver. Vi havde gjort et solidt forarbejde, og det er vigtigt, så man kan få adgang til de haver, man ønsker at besøge. 

Vi nåede at besøge 6 haver på de fire dage vores tur varede. Og det sker altid noget, når man er i Italien, f.eks. brød bilen sammen ude på landet, kreditkortet sat fast i en hæveautomat i Firenze, osv. Vi fløj hjem fra Rom.

Her vil jeg fortælle lidt om den første have vi så, Villa Reale, som ligger i Lucca. Man ankommer til haven og betaler entre i en lille kiosk udenfor indgangen, hvorefter vagten åbner en låge, og man kommer ind i en stor grøn park. 

Selve haven, som er meget stor, består af en række spændende afdelinger, f.eks. er der en spansk have, en citronhave, en kameliahave, et vandteater, selv en afdeling med et udendørs scene/teater, en sø, fontæner og sågar en grotte.

Historien er følgende: I 1805 købte Napoleons søster, Elisa Baciocchio, både Villa Reale og Villa Orsetti, som er fra 1600- tallet. Hun lagde dem sammen. Her kan man let bruge flere timer på at opleve alle afdelingerne. Selve husene er dog ikke åbne for offentligheden. 

Læs mere på www.parcovillareale.it
Villa Reale
Via Fraga alta,2, Marlia, Lucca Tuscany. Tel: 058330108/3009

Vort næste indslag i Februar, Hvor tager vi hen. Kommer også til at handle om italienske haver, specifikt Sacro Bosco, Bomarzo.

2 kommentarer: