søndag den 19. januar 2014

JANUAR, Køkkenet


Saltede citroner, delikat tilbehør til salater, marinader og mayonnaise

Når hele citroner bliver saltede, trækkes bitterstofferne ud af den hvide skal, så hele citronen kan anvendes.

Det skal du bruge
  • 8 ikke sprøjtede citroner
  • Saft af yderligere 4 citroner
  • 8 spsk groft salt
  • 100 g sukker
  • 2,5 dl olivenolie
  • 2 chilli
  • 6 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • Fennikel- eller korianderfrø
  • Et stort skoldet glas, gerne med tilhørende låg
Sådan gør du
Skær citronerne i fire både, MEN stop ca en centimeter før du har skåret citronen helt igennem, så de 4 både stadig sidder sammen. Fordel 1 spsk groft salt i hver citron, og placer dem i glasset en efter en samtidig med at du fordeler krydderierne. Mens du placerer citronerne skal du presse mest mulig saft ud af citronerne, og sørge for at citronerne kommer til at ligge helt tæt sammen i glasset. 

Bland sukker, olivenolie, citronsaft og hæld blandingen på glasset. Hvis citronerne ikke bliver helt dækket af væske, tilsættes kogende vand så citronerne lige præcis er dækket. Sæt låg på glasset og opbevar det i køleskabet i ca 2 måneder.

Når citronerne er blevet bløde og møre er de spise klar. (Husk at fjerne evt salt før du snitter citronerne).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar