onsdag den 22. januar 2014

JANUAR, Køkkenet


Da jeg arbejdede i Stockholm, lå mit kontor meget tæt på Östermalms Saluhall, det var farligt(!) for jeg kom ofte forbi og købte de lækreste citronmarengstærter. 


(I Sverige går man næsten altid ud og spiser frokost, en god ting eller hvad? Så kommer man tilbage til arbejdet med nye friske øjne). Her kommer en forenklet opskrift på citrontærter.


     
Det skal du bruge til Citrontærterne
  • Italiensk marengs (opskriften finder du her på dagens indlæg)
  • Mørdej (se opskrift fra blogindlæg den 24/6-2013)
  • Lemoncurd (se opskriften på blogindlæg den 20/1-2014 )

    
   Det skal du bruge til italiensk marengs ca. 6 dl
  • 200 g sukker
  • 1 1/4 dl vand
  • 4 æggehvider
  • 2 tsk vaniljesukker
   
 Sådan gør du
Varm sukker og vand op ved svag varme. Bring lagen op til kogepunktet ved 120 grader (sukkertermometer er et must). Pisk æggehviderne til stift skum. Hæld den varme sukkerlage i lidt efter lidt, hæld sukkerlagen direkte på hviderne. Pisk til marengsen er helt kold. Ca. 5 minutter -den bliver meget stiv. Pisk vanille i.


Tag din stuetempererede mørdej og rul den tyndt ud. Beklæd de små tærteforme med dej. Sæt formene i ovnen ved 185 grader i ca. 6 minutter eller till de har en gylden farve. Tag lemoncurden og smør et tyndt lag i formene, sæt dem i fryseren i ca 30 minutter. Dette er blot for at  forhindre, at lemoncurden ikke skal være så flydende, når de senere skal i ovnen. Fyld din italienske marengs i en sprøjtepose, og lav små toppe,se billedet. Varm ovnen op til 200 grader, og bag tærterne i ca 6-10 minutter.


Ser de næsten ikke ud som små kunstværker?





Ingen kommentarer:

Send en kommentar