SEMLOR fra Sverige=Fastelavnsboller
Det skal du bruge til ca 20 st.
Smelt smør og opvarm mælken til 37 grader. Smuldr gæren ned i mælken, og tilsæt resten af ingredienserne. Rør indtil du får en glat og lækker dej. Form bollerne og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Pensl med æg, bag bollerne ved 225 grader i ca. 10 minutter. Lad dem køle af. Skær et låg af, smør marcipan på underdelen samt 2-3 skefulde flødeskum. Læg låget på og sigt med flormelis. Så er der serveret!
Det skal du bruge til ca 20 st.
- 1liter mælk
- 300 g smør
- 400 g sukker
- Lidt salt
- 3 tsk. kardemomme
- 100 g gær
- 2 dl. kærnemælk
- 30 dl. hvedemel
- 1 æg til pensling på bollerne
- marcipan
- flormelis
- 6 dl. piskefløde
Smelt smør og opvarm mælken til 37 grader. Smuldr gæren ned i mælken, og tilsæt resten af ingredienserne. Rør indtil du får en glat og lækker dej. Form bollerne og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Pensl med æg, bag bollerne ved 225 grader i ca. 10 minutter. Lad dem køle af. Skær et låg af, smør marcipan på underdelen samt 2-3 skefulde flødeskum. Læg låget på og sigt med flormelis. Så er der serveret!
Mums!!! / Trevlig helg / Anita
SvarSlet