fredag den 21. februar 2014

FEBRUAR,Køkkenet

SEMLOR fra Sverige=Fastelavnsboller
Her kan I se, at jeg har skåret  toppen af, pudret med flormelis, lagt marcipan og flødeskum i. Hvis  du synes det bliver for fedt, med piskefløde og marcipan, smager de også super som te boller. Velbekomme!

Det skal du bruge til ca 20 st.
  • 1liter mælk
  • 300 g smør
  • 400 g sukker
  • Lidt salt 
  • 3 tsk. kardemomme
  • 100 g gær
  • 2 dl. kærnemælk
  • 30 dl. hvedemel
  • 1 æg til pensling på bollerne
Pynt
  • marcipan
  • flormelis
  • 6 dl. piskefløde
Sådan gør du
Smelt smør og opvarm mælken til 37 grader. Smuldr gæren ned i mælken, og tilsæt resten af ingredienserne. Rør indtil du får en glat og lækker dej. Form bollerne og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Pensl med æg, bag bollerne ved 225 grader i  ca. 10 minutter. Lad dem køle af. Skær et låg af, smør marcipan på underdelen samt 2-3 skefulde flødeskum. Læg låget på og sigt med flormelis. Så er der serveret!


1 kommentar: