fredag den 11. april 2014

APRIL, Grøftekanten

Forårs delikatesse - Saltet ramsløg

Gå i skoven og pluk et stort bundt friske ramsløg. Vær forsigtig kun at plukke bladene så selve løget bliver i jorden, så planten også kommer næste år.

Det skal du bruge
  • 200 g vasket og snittet ramsløg blade
  • 3-4 g salt
  • 2 små glas med skruelåg

Sådan gør du
Kom ramsløg og salt op i en morter og stød blandingen godt. Den vil få en mørkegrøn farve. Opbevar den saltede ramsløg i glas i køleskabet. Det dufter og smager stærkt, så brug lidt af gangen i f.eks. en yogurt dressing eller i frikadeller.

Wild Garlic
Go into the woods and pick a big bunch of fresh, wild garlic. Be careful only to pluck the leaves so the bulb stays in the soil, thereby allowing the plant to grow again next year.

What you need:
  • 200 g of washed and cut wild garlic leaves 
  • 3-4 g of salt 
  • 2 small jars with a lid 

How to do it: 
Getting wild garlic and salt into a mortar and shock the mixture well. It will have a dark green colour. Keep the cured wild garlic in a glass in the refrigerator. It smells and tastes strong, so use small amounts e.g in a yogurt dressing or in meatballs.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar