torsdag den 29. maj 2014

MAJ, Køkkenet

Kølig ærtesuppe med mynte

Den nemmeste suppe til at fejre sommeren. Det er fantastisk at bruge friske ærter, men frosne kan ganske udmærket anvendes.

Det skal du bruge til ca 4 pers.
  • 600 g grøntsagsfond
  • 750 g frosne ærter
  • 200 g cremefraiche
  • Saft af 1/2 citron
  • 2 spsk. frisk hakket mynte, plus lidt ekstra til pynt
  • Salt, peber og lidt chili
  • Lidt olivenolie ved servering

Sådan gør du
Kom fonden op i en tykbundet kasserolle, varm op til kogepunktet, tilsæt ærterne, og varm igen op til kogepunktet. Fjern herefter kasserollen fra varmen, og rør cremefraiche, citronsaft og mynten i.
Blend indtil ensartet konsistens og smag til med salt og peber.
Suppen skal nydes kold, så opbevar den i køleskabet indtil servering. Serveres i kolde skåle, med et par dråber god olivenolie og lidt hakket mynte.

Hav en skøn Kristi Himmelfart !



Ingen kommentarer:

Send en kommentar