onsdag den 15. oktober 2014

OKTOBER, Køkkenet

Start din honning kage dej nu
Læg din dej til ægte, gammeldags honninghjerter allerede i dag. Så er den klar til at bage i december. Honninghjerter er en gammel nordisk klassiker, og honning er nordens sundeste og mest oprindelige sødestof.
For virkelig at opnå den dybe krydderede og nuancerede honningsmag og fine lette krumme, skal fordejen ligge og udvikle sig i mindst en måned. Det er også vigtigt at honninghjerterne får lov til at trække, de første dage efter bagningen, for at få den helt rigtige fugt og saftighed. Derefter kan de holde sig månedsvis i køleskabet. Kom chokolade eller glasur på, efterhånden som de spises.




Det skal du bruge til ca. 20 stk.

Fordej
  • 1/2 kg honning
  • 1/2 kg hvedemel

Kagedej
  • 1 kg honningkagedej-fordej
  • 10 potaske
  • 2 æggeblommer
  • 5 g kanel
  • 5 g ingefær
  • 5 g knuste nelliker

Pynt
  • Mørk chokolade eller glasur

Sådan gør du
1 måned før eller tidligere æltes honning og mel godt sammen. Opbevar dejen i en bøtte med låg på i køleskabet. 3-4 dage før honning hjerterne skal bruges. Rør potasken ud i æggeblommerne, tilsæt resten af ingredienserne og ælt det hele godt sammen. Rul dejen tyndt ud i ca 4 mm tykkelse og stik eller skær hjerterne ud. Sæt hjerterne på en meldrysset bageplade, og bag dem 8-10 minutter ved 180 grader. Lad dem køle af på pladen og sæt dem i køleskabet i en lukket beholder, evt med et let fugtigt klæde i.
Efter 3-4 dage er kagerne tilpas bløde. Smelt chokoladen i vandbad og giv hver kage et stryg af chokoladen, eller skriv fx dine børns navne med hvid glasur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar