lørdag den 4. oktober 2014

OKTOBER, Køkkenet

ÆBLEKAGE MED MANDEL CREME

Det skal du bruge
  • 4 plader fillodej 25x25 cm
  • smør til at smøre bageformen
Mandelcreme
  • 50g mandel mel
  • 50g sukker
  • 50g smør
  • 1 lille æg
  • 1 vaniliestang
Fyld
  • 2-3 æbler skåret i tynde både
  • 2 spsk rørsukker
  • 20 grofthakkede valnødder
  • 1 tsk smør
Flormelis til pynt

Sådan gør du
Smør en tærteform med en diameter på ca 18 cm. Læg fillodej pladerne en ad gangen i tærteformen, og drej næste plade dej 45 grader i fohold til den forrige. Rør mandelcremen sammen og fordel den over fillodejen.
Karamelliser rørsukkeret på en pande, tilsæt smør og æblebådene og lad dem simre i ca 5 minutter. Lad æblerne afkøle, før de kommes oven på mandelmassen sammen med de hakkede valnødder. Buk enderne af fillodejen ind over æblerne. Bag kagen ca 25 minutter ved 175 grader, til fillodejen er blevet lysebrun. Drys med flormelis, og server kagen lun.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar