søndag den 12. oktober 2014

OKTOBER, Tips

Sådan holder du dine friske krydderurter friske


Der er ikke noget så godt som et bundt friske krydderurter, når man laver mad. Salt og peber er godt, men kun friske urter har den evne, at bare et par blade kan transformere hele retten til et mester værk.

Tit plukker jeg eller køber herlige bundter af krydderurter om fredagen, samtidig med at jeg går og drømmer, om alle de lækre retter de skal bruges til i den kommende uge. Men når jeg så finder urterne frem fra køleskabet efter nogle dage, så ser de ofte ikke så friske ud længere. 

Læs videre her, og få nogle tips til hvordan de friske krydderurter holder sig friske til hele ugen.

Først skal du sortere din krydderurter. Der findes bløde krydderurter som for eksempel persille, basilikum, estragon. De har alle en blødstængel. Krydderurterne med de hårde stængler er for eksempel rosmarin og timian.

Næste skridt er så at opbevare krydderurterne korrekt.
Bløde krydderurter vil gerne opbevares som en buket blomster. Enderne af stænglerne skæres af, før de sættes i et glas med frisk vand. Det er godt at skifte vandet hver eller hver anden dag. Basilikum skal opbevares ved rum temperatur, men et glas fyldt med alle de andre bløde krydderurter skal opbevares i køleskabet løst dækket med en plastikpose.

De hårde krydderurter skal først pakkes ind i et stykke fugtig køkkenrulle,som derefter pakkes løst ind i køkkenfilm. Pakken skal opbevares i køleskabet, gerne i grøntsagsskuffen.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar