søndag den 25. januar 2015

JANUAR, Køkkenet

Har du også drømt om dine egne Briocher.
Jeg har altid hørt at de skulle være så vanskelige at lave. Men når jeg fik prøvet denne opskrift fra en ven så blev jeg  overasked! Spis dem til en suppe, salat eller til din te med lidt syltetøj på.



Hvad du skal bruge til 12 stykke
  • 5 dl hvedemel
  • 1 spsk. melis
  • 1/2 tsk. salt
  • 125 g smør
  • 25 g gær
  • 2 spsk. lunket vand
  • 3 æg
  • 1 æggeblomme pensling


Sådan gør du
Rør hvedemel, melis, salt og smør sammen i en mikser eller får hånd. Tag en skål og bland gæren sammen med det lunket vand. Pisk æggene i skålen. Bland alt sammen så dejen bliver en smidig deg. Del dejen i 12 store dele og 12 små kugler. Tril de 12 store dele til kugler og læg dem ned i en smør muffinform. Gør en fordypning i mitten og læg de mindre kugler i. De skal hæve i ca. 1 time. Sæt ovnen på 225 grader. Pensle med 1 æggeblomme og bag dem i ca. 8-15 minutter. 

Held og lykke !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar