Brombær tærte
Jeg har lige været en smut forbi mit hemmelige brombær krat, der er heldigvis stadig mange bær. Dagens høst skal bruges til denne lækre tærte.
Det skal du bruge
Sådan gør du
Rul den køleskabs kolde mørdej ud, til en stor 3 mm tykkelse. Løft forsigtigt dejen op i en smurt tærteform med løs bund(diameter ca 25 cm). Pres dejen fast i kanterne af formen, og fjern eventuel overskydende dej, så tærten kommer til at se pæn ud. Prik bunden med en gaffel og lad formen hvile i køleskabet en halv time.
Sæt formen ind i en forvarmet ovn på 180 grader. Den skal forbage i ca 15-20 minutter. Tag formen ud og lad den afkøle.
Til mandelfyldet piskes først vaniljekorn,sukker og smør cremet i en skål, til det er jævnt og pænt. Tilsæt en æggeblommer ad gangen, så snart massen er ensartet blandes mandelmelet i.
Mandelfyldes hældes op i tærteformen og 2/3 af brombærene fordeles jævnt over det hele. Tærten bages i ca 30 minutter. Herefter afkøles tærten og den sidste tredjedel af brombærene fordelses oven på tærten.
Server brombærtærten med kold flødeskum eller creme fraise.
Jeg har lige været en smut forbi mit hemmelige brombær krat, der er heldigvis stadig mange bær. Dagens høst skal bruges til denne lækre tærte.
Det skal du bruge
- 250 g mørdej (opskriften finder du på indlægget vi bragte på bloggen den 26 juni 2013)
- 200 g smuttede mandler malet til mandelmel i en foodprocessor
- 200 g sukker
- 200 g usaltet smør
- Korn af en vaniljestang
- 6 æg
- 250 g brombær
Sådan gør du
Rul den køleskabs kolde mørdej ud, til en stor 3 mm tykkelse. Løft forsigtigt dejen op i en smurt tærteform med løs bund(diameter ca 25 cm). Pres dejen fast i kanterne af formen, og fjern eventuel overskydende dej, så tærten kommer til at se pæn ud. Prik bunden med en gaffel og lad formen hvile i køleskabet en halv time.
Sæt formen ind i en forvarmet ovn på 180 grader. Den skal forbage i ca 15-20 minutter. Tag formen ud og lad den afkøle.
Til mandelfyldet piskes først vaniljekorn,sukker og smør cremet i en skål, til det er jævnt og pænt. Tilsæt en æggeblommer ad gangen, så snart massen er ensartet blandes mandelmelet i.
Mandelfyldes hældes op i tærteformen og 2/3 af brombærene fordeles jævnt over det hele. Tærten bages i ca 30 minutter. Herefter afkøles tærten og den sidste tredjedel af brombærene fordelses oven på tærten.
Server brombærtærten med kold flødeskum eller creme fraise.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar