Tapenade af grønne bønner
Høsten fortsætter i urtehaven, i dag er det de sidste grønne bønner jeg har høstet. Jeg har kommet de fleste i fryseren, og resten har jeg lavet en nem og lækker bønne tapenade. Den kan bruges til en slags pålæg eller som tilbehør til stort set alt.
Det skal du bruge
Klip enderne af bønnerne, og kog dem ca 5 min i let saltet vand. I mens smutter du mandlerne, og når bønnerne er færdig kogte, kommer du alle ingredienserne op i en foodprocessor. Start blenderen og tilsæt oliven olien lidt ad gangen, indtil tapenaden er blevet nogenlunde lind. Opbevar den i et glas med låg i køleskabet.
Høsten fortsætter i urtehaven, i dag er det de sidste grønne bønner jeg har høstet. Jeg har kommet de fleste i fryseren, og resten har jeg lavet en nem og lækker bønne tapenade. Den kan bruges til en slags pålæg eller som tilbehør til stort set alt.
Det skal du bruge
- 500 g grønne bønner(du kan også bruge frosne)
- 2 citroner (både saft og reven skal)
- 1/2 mellem stærk chillie
- 2 fed hvidløg
- 50 g smuttede mandler
- Koldpresset oliven olie
- Salt og peber
Klip enderne af bønnerne, og kog dem ca 5 min i let saltet vand. I mens smutter du mandlerne, og når bønnerne er færdig kogte, kommer du alle ingredienserne op i en foodprocessor. Start blenderen og tilsæt oliven olien lidt ad gangen, indtil tapenaden er blevet nogenlunde lind. Opbevar den i et glas med låg i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar