mandag den 2. september 2013

SEPTEMBER, Køkkenhaven

Tapenade af grønne bønner
Høsten fortsætter i urtehaven, i dag er det de sidste grønne bønner jeg har høstet. Jeg har kommet de fleste i fryseren, og resten har jeg lavet en nem og lækker bønne tapenade. Den kan bruges til en slags pålæg eller som tilbehør til stort set alt.




Det skal du bruge
  • 500 g grønne bønner(du kan også bruge frosne)
  • 2 citroner (både saft og reven skal)
  • 1/2 mellem stærk chillie
  • 2  fed hvidløg
  • 50 g smuttede mandler
  • Koldpresset oliven olie
  • Salt og peber
Sådan gør du
Klip enderne af bønnerne, og kog dem ca 5 min i let saltet vand. I mens smutter du mandlerne, og når bønnerne er færdig kogte, kommer du alle ingredienserne op i en foodprocessor. Start blenderen og tilsæt oliven olien lidt ad gangen, indtil tapenaden er blevet nogenlunde lind. Opbevar den i et glas med låg i køleskabet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar