torsdag den 17. april 2014

APRIL, Køkkenet

Den sprødeste laks opnår man ved saltstegning




Det skal du bruge til 4 personer
  • 4 stykker laks
  • Salt
  • 2 håndfulde skvalderkål.  Det er vigtigt du kun plukker de nye små skud.
  • Radiser skåret i tynde skiver
  • Fint skåret rødløg
  • Timian
  • Citron
  • Dressing af god balsamico og olivenolie
Sådan gør du
Jeg er en af de heldige haveejere, som er selvforsynet med skvalderkål. Jeg ved derfor, at skvalderkålen jeg anvender,  er helt økologisk,  derfor  skyller jeg den aldrig før brug.  Skvalderkål, radiser, timian og rødløg blandes forsigtigt og tilsættes lidt balsamico og olivenolie.
Sæt en tyk bundet stegepande på komfuret og drys fint salt over hele panden,  som vist på billedet nedenunder. Varm panden kraftigt op og når saltet begynder at blive lidt brunt lægges laksestykkerne på og der skrues lidt ned for blusset. Nu vil saltet trække lidt fedt ud af laksen, som den bliver stegt i. Laksestykkerne skal vendes når de er stegt halvt igennem, det ses nemt, det  tager ca. 3-4 minutter på hver side.




What you need for 4 people :
  • 4 pieces of salmon 
  • salt 
  • 2 handfuls of ground elder. It is important you only pick the new small shoots. 
  • Radishes thinly sliced 
  • Thin sliced ​​red onion 
  • thyme 
  • Lemon 
  • Dressing of good balsamic vinegar and olive oil 
How? 
I am one of the lucky self-producers of ground elder.  Therefore I am completly certain that the ground elder I use is entirely organic,  and thus I never bother to wash it before use. Ground elder, radishes, thyme and red onion are mixed gently. Thereafter,  a little balsamic vinegar and olive oil is added. 

Place a thick bottomed skillet on the stove and sprinkle fine salt, as illustrated above. Heat the pan,  and when the salt starts to get brown add the salmon pieces and turn the heat down a little. Now the salt will draw a little fat out of the salmon, whilst it fries. The salmon pieces are done when they are cooked halfway through, which is easy to spot and  takes approx. 3-4 minutes on each side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar