Så er det suppe tid! Herlig gratineret løgsuppe
Det skal du bruge:
Start med at pil løgene og skær dem i tynde skiver. Steg dem i smørret i en gryde til de bliver gyldne. Drys hvedemelet over, og rør rundt, hæld bouillonen over, og tilsæt krydderurterne. Kom låg på og kog suppen i 15 minutter. Tilsæt evt. lidt hvidhvin og smag til med salt og peber.
Gratiner suppen i ovnfaste portionsskåle. Rist brødskiverne og skær dem ud i små tern og kom dem øverst i suppeskålene. Drys til sidst den revne ost over. Gratineres øverst i ovnen i ca 10 minutter på 175 grader.
Husk at lave en ekstra stor portion, for suppen egner sig fint til at fryse. Så har du altid en hurtig og lækker middag.
Det skal du bruge:
- 500 g gule løg, ca 6 stk
- 2-3 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 1 l grøntsags bouillon
- 1 lauerbærblad
- Frisk timian
- Hvid peber
- Evt lidt hvidvin
- 4-6 skiver hvidt brød
- 4-6 spsk reven ost
Start med at pil løgene og skær dem i tynde skiver. Steg dem i smørret i en gryde til de bliver gyldne. Drys hvedemelet over, og rør rundt, hæld bouillonen over, og tilsæt krydderurterne. Kom låg på og kog suppen i 15 minutter. Tilsæt evt. lidt hvidhvin og smag til med salt og peber.
Gratiner suppen i ovnfaste portionsskåle. Rist brødskiverne og skær dem ud i små tern og kom dem øverst i suppeskålene. Drys til sidst den revne ost over. Gratineres øverst i ovnen i ca 10 minutter på 175 grader.
Husk at lave en ekstra stor portion, for suppen egner sig fint til at fryse. Så har du altid en hurtig og lækker middag.
MUMS. Det ser lækkert ud og det er længe siden jeg har fået løgsuppe, så jeg tror lige jeg snupper ideen. God weekend. :)
SvarSlet