fredag den 14. november 2014

NOVEMBER, Køkkenet

Så er det suppe tid! Herlig gratineret løgsuppe

Det skal du bruge:
  • 500 g gule løg, ca 6 stk
  • 2-3 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 l grøntsags bouillon
  • 1 lauerbærblad
  • Frisk timian
  • Hvid peber
  • Evt lidt hvidvin
  • 4-6 skiver hvidt brød
  • 4-6 spsk reven ost
Sådan gør du:
Start med at pil løgene og skær dem i tynde skiver. Steg dem i smørret i en gryde til de bliver gyldne. Drys hvedemelet over, og rør rundt, hæld bouillonen over, og tilsæt krydderurterne. Kom låg på og kog suppen i 15 minutter. Tilsæt evt. lidt hvidhvin og smag til med salt og peber.
Gratiner suppen i ovnfaste portionsskåle. Rist brødskiverne og skær dem ud i små tern og kom dem øverst i suppeskålene. Drys til sidst den revne ost over. Gratineres øverst i ovnen i ca 10 minutter på 175 grader. 
Husk at lave en ekstra stor portion, for suppen egner sig fint til at fryse. Så har du altid en hurtig og lækker middag.

1 kommentar:

  1. MUMS. Det ser lækkert ud og det er længe siden jeg har fået løgsuppe, så jeg tror lige jeg snupper ideen. God weekend. :)

    SvarSlet