torsdag den 11. juli 2013

JULI, Køkkenet

Her i ferien hvor alle sover længe, og alle har tid til at sidde og nyde morgenmaden, er det dejligt at kunne servere lidt hjemmelavede lækkerier. Idag har jeg lavet en stor portion granola og sat dej  over til gulerodsboller.



Granola

Det skal du bruge
  • En håndfuld groft hakkede hasselnødder, mandler og valnødder
  • En håndfuld groft valsede havregryn, solsikkekerner, afskallede hampefrø, gojibær, kokoschips og tranebær.
  • 3 spiseskeer muscovado sukker
  • Akacie honning


Sådan gør du
Bland alle de tørre ingredienser, og tilsæt så akaciehonning så blandingen kun lige begynder at lave små klumper. blandingen ristes ved svag varme på en teflon pande,  pas på at honningen ikke brænder på.
Læg granolaen på et stykke smørrebrødspapir. Når blandingen er afkølet, hældes den på et par tætsluttende syltetøjsglas.

Du kan selv komponere din granola opskrift, du kan fx skifte akaciehonningen ud med kokosolie, og nogle af nødderne kan du skifte ud med sesam- og hørfrø. Hampfrøene, kokos chipsene og gojibærene fandt jeg da jeg var på opdagelse i min lokale helsekost forretning. ( Hampfrøene  indeholder alle 22 aminosyrer).




Ingen kommentarer:

Send en kommentar