fredag den 12. juli 2013

JULI, Køkkenet

Her kommer så opskriften på 18 stk 
Godmorgen boller.

Det skal du bruge

  • 2 dl tykmælk
  • 2 dl koldt vand
  • 2 dl kogende vand
  • 20 g gær
  • 1 dl solsikke- eller vindruekerneolie
  • 3 gulerødder
  • 1 dl solsikkekerner eller hørfrø
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hvedeklid
  • 800 g hvedemel
  • tykmælk til pensling


Sådan gør du
Aftenen før røres alle ingrendientser sammen i en stor skål i ca 2 minutter. Det bliver en fugtig og svampet dej, som skal langtids hæve over natten. Dæk skålen med film og stil den en koldt sted.

Næste morgen slår du dejen ned med en stor ske, og sæt 18 boller på 2 bagerplader dækket med bagepapir. Tryk bollerne lidt flade og pensl med tykmælk. Bollerne bages ved 200 grader(180 grader i varmluft ovn) i 30 til 45 minutter til de er let gyldne.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar