fredag den 16. august 2013

AUGUST, Fest

Ja så er det tid til Krebsegilde !
Vi har en tradition med, at vi holder krebsegilde i August. Vi har haft den i mange år, og der er mange historier som går rundt hos vore venner.Ja hvad er en svensk krebsfest for noget? Det er noget så enkelt, som en fest med krebs,øl, snaps( den vigtigste ingredients, og den skal helst være svensk eller?)snapse viser, speciel kommenost, knækbrød og en dessert. Hvad jag har lært mig er, at det er vigtigt med en solid forret, for eksempel fisksuppe eller svamp pajer. Ellers har vi set eksempler på, at det kan gå helt galt! Til natmad serverer vi Janssonsfrestelse se opskrift nedenfor. Det er en fin tradition, som vi kommer at fortsætte med. Det beste er, hvis festen kan holdes udendørs eventuelt i et telt. Men det har vi bara lykkedes med 2 gange indtil nu!



Birkegrene, kulørtelygter, blomster fra grøftekanten og mine dalahester enkelt og smukt 

-Ja så er der ny kogte svenske krebs til alla


Natten er lang, dette er bara starten........ Helan går....

Janssons frestelse
4 personer

Det skal du bruge

  • 8-10 rå kartofler
  • 2 gule løg
  • 20 ansjovis filer
  • 3 dl fløde(mælk)
  • rasp
  • 1-2 spiseskeer smør

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader
Skræl kartoflerne og skær dem i strimler,skræl løgene og skær dem i tynde skiver
Smør et ovnfast fad med smør, og læg så kartofler,ansjovis løg og til sidst kartofler 
Hæld halvdelen av fløden over
Strø rasp på og læg nogle smørklatter på toppen
Bages i midten af ovnen i ca 45 minutter, efter 35 minutter hæles resterende fløde hen over fadet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar