fredag den 8. november 2013

NOVEMBER, Køkkenet


Løg er en fantastisk råvare, der findes så mange forskellige smage, de kan tilberedes på uendelig mange måder, de er sunde og de er billige at købe.



Løgmarmelade

Det skal du bruge
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • 6 store rødløg skåret i tynde skiver
  • 30 g muscovado sukker
  • Blade fra to store kviste timian
  • 100 ml rødvin
  • 2 spsk. balsamico

Sådan gør du
Varm olien op i en lille kasserolle, og steg forsigtigt løgene indtil de er bløde. Det tager ca. 15 minutter. Tilsæt sukkeret, og rør rundt i yderliger 5 minutter. Tilsæt timian og rødvinen, kom låg på, og lad marmeladen simre ved lav varme i 40 minutter. Indtil det meste af væsken er fordampet. Tilsæt balsamico og kog yderligere et par minutter.
Kom marmeladen på et rengjort glas med låg på. Efter glasset er åbnet kan det holde sig ca en måned i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar